Ženstvena duhovnost u virtuelnom Điva univerzitetu

GeneralComments Off on Ženstvena duhovnost u virtuelnom Điva univerzitetu

Vedski spisi otkrivaju kako je najviša evolucija svesti ispoljava u vreme našeg emotivnog odnosa sa Bogom.  Ljubav se karakteriše željom da služimo, udovoljimo i da se predamo našoj voljenoj osobi. Te osobine, koje se obično nalaze kod žena, su ženstvene po prirodi i otkrivaju kako je najveća samospoznaja ženstvena po svojoj prirodi. Ipak, sa druge strane, nailazimo na vedske stihove koji naizgled kritikuju žene.  Kako možemo izgladiti ove kontradiktorne izjave?

Šrimad Bhagavatam je bogat izvor znanja vezanih za različite teme i koncepte i veoma često je pogrešno tumačen ili pogrešno citiran kao kritikovanje suprotnog pola.  Posebno među osobama zainteresovanim za duhovnost su često žene predmet krivice. One su predstavljene kao potencijalni problem za društveni status muškaraca ili čak i za celibat muškaraca. Neki od stihova u Šrimad Bhagavatama zvuče kao da potvrđuju da žene zavode muškarce, da ih unazađuju, ili da ispoljavaju loše osobine koje su pripisane njihovoj ženskoj prirodi. Ali koje su zaista prave namere govornika Šrimad Bhagavatama?

Bez pravog razumevanja značenja ovih stihova, mi ćemo ih sigurno tumačiti kroz naše samskare i tako doći do netačnih zaključaka.  Tendencije da krivimo nekog za probleme ili poteškoće koje doživljavamo su veoma raširene. A šta je lakše od toga da okrivimo suprotni pol? Šta može biti impresivnije u dokazivanju poente od toga da citiramo spise?

Feminine Spirituality Virtual Campus 1

Babađi Satjanarajana dasa je analizirao kontraverzne stihove i objasnio je njihovo značenje i dublji smisao na puno svojih lekcija. Projekat Ženstvene duhovnosti je zamislila Đaja Devi, učenica Babađi Maharadža i sekretar Điva instituta. Ona je osnovala Centar za ženstvenu duhovnost radi tumačenja i rasvetljavanja takvih izjava šastri i radi dubljeg istraživanja duhovnosti bez uticaja pristrasnosti polova. Ženstvena duhovnost je za muškarce i žene koji žele da se ponovo povežu sa svojim unutrašnjim ženskim bićem kao delom više stvarnosti.

Godine istraživanja ženstvene duhovnosti Đaja devi su kulminisale u pravljenju 3-D virtualne stvarnosti kojoj se može pristupiti kroz virtuelni Điva univerzitet. Virtuelni Điva univerzitet je obrazovni pristup koji želi da motiviše studente ulaskom u subjektivni virtuelni svet i učenjem u okviru te stvarnosti. Cilj je da se uzvuče maksimum inspiracije i da se poveća zainteresovanje za predmet.

Feminine Spirituality Virtual Campus 2

Ukoliko se uputite na ovo putovanje, moći ćete da uđete u mistični vedski svet sa više prostorija i delova, u kojima ćete moći da istražite ženstveni aspekt duhovnosti, koji je ključan u razumevanju vašeg unutrašnjeg bića. Na ovom uzbudljivom putovanju kroz virtuelni domen možete slediti svoje srce u istraživanju bogatog sadržaja gde god da odete. Možete slušati Babađijeva objašnjenja ključnih tema iz šastri, dobiti pristup člancima i materijalima kursa u okviru prostora ovog 3-D domena, i iskoristiti ovu priliku za introspekciju  i analizu sopstvenih emocija, misli i aktivnosti vezanih za pitanja ženstvenu duhovnosti.

Pridružite nam se u virtuelnom Điva univerzitetu!

Feminine Spirituality Virtual Campus 3

 

Istražite prvi kurs u virtuelnom Điva univerzitetu!

Ukrcajte se na unutrašnji put ka vašem duhovnom ženstvenom biću! Uzajamna igra muževnih i ženstvenih energija je vekoviti kurs otkrivanja muževnih i ženstvenih energija koje postoje u svakome. Ova realizacija vodi do tajne ženstvene ljubavi i kako se (ponovo) povezati sa vašim unutrašnjim ženstvenim bićem.  Ne radi se o ženama direktno, već o muškarcima i ženama koji su prihvatili svoju ženstvenost kao deo više stvarnosti.
Cilj ovog kursa je da se razvije svest o unutrašnjem ženstvenom biću. Vedski spisi naglašavaju važnost ženstvenih osobina u svetu i na duhovnom putu. Ovaj kurs je dobar i za muškarce i žene koji žele da dožive svoje ženstveno duhovno raspoloženje, koje je prava lepota. 

 

 

 

Ovde možete pristupiti kursu!

Možete poručiti kurs preko naše prodavnice: verzija za Windows i za Mac OS.

Notifikacija kada je novi članak objavljen

Comments are closed.

© 2017 JIVA.ORG. All rights reserved.