Kursevi

Jiva Vedic Adhyayana Samsthana (Điva institut vedskih studija) je neprofitna organizacija, osnovana 2004 aktom društva, koja je registrovana u Agri. Ona je obrazovna institucija za više obrazovanje koja nudi veliki izbor kurseva zasnovanim na tradicionalnim naukama i sistemima znanja Indije. Studenti takođe uče kako da žive u skladu sa prirodom dok napreduju ka ultimativnom cilju života. Ne postoje nikakva ograničenja za učestvovanje u ovim sistemima znanja na osnovu nečijeg fizičkog, društvenog ili ekonomskog porekla.

Studentima se nude programi i kursevi koji, pored sticanja znanja i veština koje razvijaju njihovu profesionalnu spremnost, im takođe daju osećaj odgovornosti prema društvu i okruženju. Ovo znanje se potpuno bazira na indijskom modelu. Sa indijskim okvirom u svojoj srži, Điva institut pruža priliku za proučavanje kako istočnjačkij tako i zapadnih tema iz izvornog ugla.

Điva institut takođe nudi predavanja iz sanskrita pod imenom Chaitanya Sanskrit Samsthana. Ova škola radi pod okriljema Sampoornananda Sanskrit univerziteta u Benarasu. Ova škola predaje kurseve Shastri i Acarya koji su ekvivalentni diplomskim i post-diplomskim studijama. U pitanju je pripajanje šest predmeta, naime gramatike sanskrira, Sahitje, Purane, Vedante, Gaudija Vedante i Đjotiša. Svake godine se oko 300 studenata prijavi na polaganje preko ove škole.

Điva institut organizuje predavanja i seminare svuda u svetu. Điva poziva grupe i individualne posetice da dođu i provedu dane ili nedelju u Institutu u duhovnoj atmosferi Vrindavana.  Možete učiti o vedskoj kulturi i filozofiji, pohađati časove sanskrita, ili ići na ajurvedske tretmane po sopstvenom izboru. Otkrivanje i primenjivanje mudrosti vedskih spisa je trajno, radosno putovanje: neke od aktivnosti kojima se možete pridružiti su sticanje diplome u muzici, predavanja na duhovne teme i gramatiku sanskrita, služenje krava, joga, ajurveda i vegetarijansko kuvanje.

Učenjaci i učenici iz celog sveta takođe dolaze da bi studirali na institutu. Pored kurseva i seminara, Dr. Satjanarajana dasa daje dnevna predavanja na engleskom iz Šrimad Bhagavatama. Ostali članovi daju redovne časove na hindiju o filizofiji i Harinamamrta-vyakaranam, gramatici sanskrita koju se napisao Điva Gosvami. Mnogi učenjaci u svojim istraživanjima dolaze da bi se konsultovali sa dostupnim knjigama.

Predavači (glavni tim)

Dr. Satjanarajana Dasa
(Osnivač i dekan)

Dr Satjanarajana Dasa, učenjak vedske filozofije, je osnovan Điva institute da bi drevno znanje bilo dostupno svima. Zajedno sa ostalim učenjacima, Dr Satjanarajana Dasa je uključen u predavanja, prevođenje, davanje komentara i objavljivanje dela Điva Gosvamija i ostalih vedskih učenjaka.

+ Doktorske studije 2002, Dr. B. R. Ambedkar univerzitet, Agra, U.P., Indija (teza: ‘Analiza Bhakti Sandarbhe’)

+ M.A. u Sanskritu 1996.

+ Master studije iz tehnologije, industrijsko inženjerstvo 1978; na Indijskom institutu za tehnologiju, u Novom Delhiju;

+ Bačelor diploma iz tehnologije, diplomirani inženjer mašinstva 1976. na Indijskom institutu za tehnologiju, u Novom Delhiju;

+ Bačelor Indijskog prava (L.L.B.) 2000. BSA koledž u Mathuri

Jagadananda Das

Džagadananda Dasa
(Stariji profesor)

Šri Jagadananda Dasa, ili Jan K. Brzezinksi (rođen 1950), je završio doktorske studije na temu Gopala-campu Điva Goswamija, koja je njegov pretposlednji rad i magnum opus desetog pevanja Bhagavat Purane. Takođe je editor Gaudija Grantha Mandir, onlajh repozitorijuma literature na sanskritu (https://grantha.jiva.org) kao i onlajn magazina Vrindavan danas (news.vrindavantoday.org).

+ BA (religiozne studije) na McGill univerzitetu (1988)

+ Doktorske studije (Sanskrit literatura) na univerzitetu u Londodu (Škola orijentalnih i afričkih studija), 1992.

Džagadananda predaje kavju, bhakti-rasu i istoriju vaišnavizma, kao i uporedne religije i psihologiju religije

 • Satyanarayana Dasa

  Satyanarayana Dasa
 • Daily Bhakti Byte

  Don’t do to others what you don’t like to be done to yourself. If you don’t like to be criticized then don’t criticize others. Otherwise it will come back to you. This is the law of karma.

  — Babaji Satyanarayana Dasa
 • Videos with Bababji

 • Payment

 • Subscribe

 • Article Archive

 • Chronological Archive

© 2017 JIVA.ORG. All rights reserved.