Kursevi

Điva institut organizuje kurseve i seminare po celom svetu.  U duhovnoj atmosferi Vrindavana, Điva poziva pojedince i grupe da provedu dane ili nedelje u institutu.  Možete učiti o vedskoj kulturi i filozofiji, ići na lekcije iz sanskrita, ili na ajurvedske tretmane u skladu sa svojim željama. Otkrivanje mudrosti vedskih spisa i njihova primena na naše živote je trajno, radosno putovanje: učenje za dobijanje diplome u muzici, predavanja o duhovnim temama i gramatici sanskrita, služenje krava, joga, ajurveda i časovi vegetarijanskog kuvanja su samo neke od aktivnosti kojima se možete pridružiti.

Takođe naučnici i studenti iz celog sveta dolaze da bi studirali na institutu.  Pored kurseva i seminara, , Dr. Satjanarajana Dasa drži dnevna predavanja na engleskom iz Šrimad Bhagavatama. Ostali članovi instituta drže redovne časove na hindiju iz filozofije i Harinamamrta-vyakaranam, sanskritske gramatike koju je napisao Điva Gosvami. Mnogi učeni predavači dolaze da bi konsultovali spise za svoja istraživanja.

Bhakti-tirtha kurs

Ovaj kurs je jedinstvena mogućnost da se pojedinačno proučavaju spisi Gaudiya Vaišnava a posebno Sad Daršane, koje su neophodne da bi se pravilno mogla razumeti Gaudija filozofija. Takva prilika nam se možda više neće ukazati jer naši životi nisu večni.

Jiva Institute

Jiva institut za vaišnavske studije

Zbog toga svako ko ima ozbiljnu želju da spozna Gaudija sidantu (siddhanta) na sistematičan i jasan način i ko može priuštiti da dođe i studira u Vrindavanu šest meseci godišnje narednih par godine ne bi trebao propustiti ovu priliku.

Svaki semestar traje od sredine oktobra do kraja marta.

Prvi semestar je uspešno završen u proleće 2017. godine. Drugi semestar ili nivo je započet oktobra 2017.

Saṅkīrtan:

Svakog dana u 9 imamo jutarnji kirtan. Kirtan uključuje molitve iz Bhāgavatama, i Mahāmantru. Na Ekādaśī nema časova, već se pridržavamo tišine i fokusiramo se na japu.

Monday through Friday:

Time 
10 – 11 amSanskrit drugi nivo (by Đagadananda Das)
11 – 12 amZavršavanje drugog, trećeg i četvrtog poglavlja istočnog talasa Bhakti-rasāmṛta-sindhu posle koga sledi Bhagavat Sandarbha-a (Babađi Satjanarajana Dasa)
12 – 1 pmZavršavanje Tarka Saṅgrahaposle koje sledi Alaṅkāra-kaustubha autora Kavi Karnapura ( Babađi Satjanarajana Dasa)
5 pm – 6 pmSanskrit nivo 1 (Đagadananda Das)

Babaji teaching Bhakti-tirtha

Subotom u 11 prepodne Babađi nastavlja predavanja Hari-nāmāmṛta-vyākaraṇa (sanskrit gramatike) za zainteresovane studente. Zainteresovani za razumevanje gramatike na engleskom mogu pohađati radionicu Ananda Mohana posle predavanja.

Nedeljom u 11 prepodne se održavaju posebna opciona predavanja iz vedske psihologije, ženske duhovnosti, o nastanku zvuka kao i lekcije posećujućih profesora. One će biti najavljene unapred.

Subotom i nedeljkom u 5 popodne Babađi daje predavanja iz Bhagavatama, osim ako se ne zakaže neki vanredni program.

Kratak opis glavnih predmeta:

Bhakti-rasāmṛta-sindhu autora Śrī Rūpa Gosvāmīja je jedna od najbitnijih knjiga Gaudiya sampradya-je koji podučava prograsivne faze bhakti i različite rase. Bhagavat Sandarbha autora Śri Đīva Gosvāmīja je druga knjiga od šest Sandarbhi koja predstavlja detaljnu analizu Apsolutne Stvarnosti u svojoj najvišoj manifestaciji Bhagavānu, na osnovu Śrimad Bhagavata Purāṇe.  Tarka Saṅgraha je početna knjiga koju daje sistematičan pregled Nyaya/Vaisheshika u njenom skorijem (navya) periodu. Delo Kavi Karnapure Alaṅkāra-kaustubha je knjiga o poeziji na sanskritu.  Sanskrit kurs Jagadananda prabhua će pratiti novo objavljenu “Điva Tirtha sanskrit: Sādhaka Pāṭhyam i ostali bukvari sanskrita”.

Điva institut takođe nudi opcione kurseve po zahtevu, na teme joge, hindija, klasične muzike i ajurvedskog kuvanja. Na posebne prilike se organizuju obilasci Vrađe (Radha Kunde, Govardhana, Nandagauna, itd.).

BT classPlanirano je da se održi dvonedeljni uvodni kurs o hinduizmu za studente sa Rutgers univerziteta u Novoj Džersiju, koji mogu pohađati studenti Bhakti-tirtha seminara krajem decembra.

Poslednja nedelja u januaru je bez predavanja, studenti mogu da ostanu ili da ne prisustvuju u skladu sa svojim obavezama.

Troškovi:

Molim vas da pišete na mejl adresu Jivatirtha@jiva.org vezano za troškove registracije.  Troškovi za hranu mesečno:  $ 250 Smeštaj: U ašramu: $ 150 mesečno. $ 800 za 6 meseci unapred. Studentski hostel: $ 210 mesečno. $ 1100 za 6 meseci unapred. Kuća za goste: $ 300 mesečno. $ 1600 za 6 meseci unapred.

Postoje druge opcije za smeštaj i hranu u blizini, studenti su slobodni da sami izaberu.

Učenje na daljinu audio:

$ 550 za kompletne snimke celog kursa.

Cene snimaka za registrovane studente koji pohađaju kurs: $ 150.

Svaki kurs je moguće odvojeno kupiti.  Svi detalje ćete dobiji na osnovu zahteva.

Materijali potrebni za kurseve nisu uključeni u cenu.

Molimo vas da pročitate opise proizvoda pre kupovine jer ne vršimo povraćaj novca.

Postoje studenti koji nisu u stanju da finansijski podrže pohađanje kursa i da plate sve troškove.  Ukoliko želite da sponzorišete takve studente javite nam se!

 • Satyanarayana Dasa

  Satyanarayana Dasa
 • Daily Bhakti Byte

  Krishna is the center of gravity. Scientists are researching what is causing the gravitational force. Krishna is the gravitational force personified because He is love. He attracts everyone. That is one of the meanings of the word Krsna.

  — Babaji Satyanarayana Dasa
 • Videos with Bababji

 • Payment

 • Subscribe

 • Article Archive

 • Chronological Archive

© 2017 JIVA.ORG. All rights reserved.